...

Marsa Alam snorkelen

Top 3 hotels Marsa Alam met huisrif

Snorkelen in Marsa Alam - snorkelexursies, hotels & praktische tips!

Snorkelen in Marsa Alam? Deze badplaats is niet voor niets steeds populairder onder duikers en snorkelaars. Dankzij de rust, de tropische vibe en de afgelegen ligging – zo’n vier uur rijden van Hurghada – is het dé plek voor wie echt wil ontspannen. Je vindt hier idyllische stranden, helderblauw water vol koraal en palmbomen die het plaatje compleet maken. De kust rondom Marsa Alam zit vol prachtige koraalriffen en zeegrasvelden met tropische vissen (van koraalduivels tot papegaaivissen). En als je het wat avontuurlijker wilt maken, kun je een snorkel excursie boeken (inclusief gids) naar nóg mooiere plekken zoals Abu Dabbab, Crystal Temple Reef of Samadai Reef (ook wel Dolphin House.

Als je het nóg avontuurlijker wilt maken, boek dan een snorkelexcursie (inclusief gids) naar hotspots zoals Abu Dabbab, Crystal Temple Reef of Samadai Reef (ook wel Dolphin House genoemd). Wat wij persoonlijk een groot voordeel vinden aan Marsa Alam ten opzichte van bijvoorbeeld Hurghada, is dat bij veel hotels ook gewoon de mogelijkheid hebt om daar bij het eigen huisrif te snorkelen. Het aantal hotels dat deze mogelijkheid biedt is aanzienlijk groter dan Hurghada, waar het gros van de hotels geen eigen huisrif heeft. Goed om te weten: de meeste organisaties halen je tijdens een snorkelexcursie gewoon op bij je resort in Marsa Alam voor een boottocht naar de mooiste snorkelplekken van de Rode Zee. Een handige tip: ga altijd voor grotere, erkende organisaties voor je excursies.

Denk aan namen die aangesloten zijn bij platforms zoals Get Your Guide. Ze hebben niet alleen topmateriaal, maar ook de juiste expertise, waardoor je snorkeltrip veilig en relaxed verloopt. Ben je meer geïnteresseerd in duiken? Dan moet je zeker even ons uitgebreide blog checken voor alle ins en outs over duiken in Marsa Alam. Verder beantwoorden we op deze pagina al je vragen over snorkelen in Marsa Alam. Daarnaast delen we de top 3 snorkelexcursies die je niet mag missen én geven we tips en benoemen we wat de top 10 hotels met huisrif zijn in Marsa Alam. Veel lees plezier!

Ben je misschien ook nieuwsgierig naar het complete aanbod van all-inclusive vakanties in Marsa Alam? Bezoek onze pagina’s voor de beste hotels en, voor een extra luxe ervaring, de resorts in Marsa Alam, compleet met zoek- en filteropties!

Top 10 hotels met duikcentrum

Kies uit de populairste resorts met duikcentrum in Marsa Alam

Bepaalde hotels en resorts hebben zelfs een duikcentrum bij de accommodatie zitten. Om jou hiermee op weg te helpen hebben we hier de top 10 hotels in Marsa Alam met duikschool op een rijtje gezet:

Waaruit bestaat een snorkelexcursie precies?

De meeste trips brengen je naar geweldige snorkelplekken zoals Abu Dabbab, Crystal Temple Reef of Samadai Reef (ook wel Dolphin House genoemd). Hier zwem je tussen de vele kleurrijke vissen en koralen en soms zie je zelfs dolfijnen van dichtbij! Na een georganiseerde boottocht kom je aan bij deze plekken waar je vervolgens uitgebreid kunt snorkelen, zwemmen of gewoon lekker kunt relaxen.

Het koraal hier heeft prachtige, bijna doorzichtige kleuren en als je een snorkelexcursie boekt met optie om te zwemmen met dolfijnen dan hebben we goed nieuws! Spring het water in en de bemanning staat klaar om je te begeleiden terwijl je met dolfijnen zwemt (als ze er zijn uiteraard). Bij dit soort snorkeltrips is meestal alles geregeld: van snorkeluitrusting tot een gids die je de mooiste plekken laat zien. Vaak zit er ook nog een heerlijke lunch bij en word je opgehaald en weer teruggebracht naar je hotel. Jij hoeft dus alleen maar te genieten van een top dag op zee!

Top 3 snorkelexcursies Marsa Alam

Hieronder hebben wij de top 3 snorkel excursies vanuit Marsa Alam voor jou op een rijtje gezet. Deze excursies zijn door duizenden andere vakantiegangers positief beoordeeld en zijn niet voor niets razend populair!

Powered by GetYourGuide

Top 10 hotels met huisrif

Misschien zit je helemaal niet te wachten op een georganiseerde excursie, maar wil je wel graag het prachtige onderwaterleven ontdekken. Goed nieuws: dat kan gewoon! Veel hotels en resorts in Marsa Alam hebben namelijk een eigen huisrif. Je kunt dus letterlijk vanuit je hotelkamer zo het water in duiken en zwemmen tussen de kleurrijke vissen, zoals koraalduivels en maanvissen. Hoe cool is dat?

Om het je makkelijk te maken, hebben we een lijstje voor je samengesteld met de top 10 hotels in Marsa Alam die direct toegang hebben tot een huisrif. Zo kun je elke dag vanuit je bed zo het water in plonzen en genieten van het prachtige koraalrif, zonder dat je ergens naartoe hoeft!

Veel gestelde vragen over snorkelen in Marsa Alam

1. Kun je goed snorkelen in Marsa Alam?

Zeker weten! Marsa Alam is een van de beste plekken om te snorkelen in heel Egypte. De Rode Zee hier is als een groot aquarium vol met kleurrijke koralen en exotische vissen. Je kunt hier van alles tegenkomen, van vlindervissen en papegaaivissen tot koraalduivels en misschien zelfs een schildpad of een nieuwsgierige dolfijn. Hoe gaaf is dat?

Het water is vaak lekker rustig, waardoor het perfect is voor zowel beginners als ervaren snorkelaars. Er zijn ondiepe riffen dicht bij de kust, ideaal voor bijvorbeeld een ontspannen snorkelsessie en diepere plekken (onder begeleiding) voor als jij wat meer avontuur zoekt. Je moet het eigenlijk zien alsof je door je eigen natuurdocumentaire zwemt!

2. Is snorkelen in Marsa Alam gevaarlijk?

Nee hoor, snorkelen in Marsa Alam is over het algemeen heel veilig, zolang je een paar basisregels volgt. Het is belangrijk om het koraal en de zeedieren met rust te laten – niet aanraken dus! Het is niet alleen beter voor de natuur, maar ook voor jouw veiligheid. Ga ook nooit in je eentje snorkelen, we raden aan om het buddy-systeem te hanteren, dit is een extra veilige manier om veilig te snorkelen.

Zorg dat je uitrusting, zoals je masker en vinnen, goed past en dat je comfortabel het water in kunt. Hou wel altijd het weer in de gaten en vermijd snorkelen bij harde wind of sterke stromingen. Ben je een beginner? Dan is een tour met een gids echt een aanrader, niet alleen omdat het veiliger is maar ook omdat zij jou precies kunnen vertallen waar je de mooiste dingen kunt spotten.

Top 5 Marsa Alam hotels met huisrif

Droom je van een snorkel- en duikavontuur? Verblijf dan in één van de top 5 hotels in Marsa Alam met eigen huisrif:

Toch liever in het populaire Hurghada verblijven? Kies dan voor een Hurghada hotel met huisrif!

Marsa Alam hotel met huisrif

TIP: Albatros Palace Port Ghalib

3. Waar kun je het beste snorkelen in Egypte?

Egypte heeft een paar van de mooiste snorkelplekken ter wereld! In Sharm el-Sheikh vind je Ras Mohammed, een nationaal park dat bekendstaat om zijn kleurrijke koraalriffen en een enorme diversiteit aan tropische vissen. Super populair en natuurlijk niet zonder reden! Verderop ligt Dahab, een relaxte plek waar je de beroemde Blue Hole kunt ontdekken – een unieke snorkelplek met bijzonder veel en gevarieerd zeeleven.

In Hurghada zijn de Giftun Eilanden een echte aanrader. Hier vind je prachtige riffen, tropische vissen en kristalhelder water waar je uren kunt snorkelen. Maar als je écht iets speciaals wilt, moet je natuurlijk naar Marsa Alam. Dit is dé plek om te snorkelen met schildpadden en dolfijnen. En als je op zoek bent naar hotels met een huisrif, dan zit je helemaal goed in Marsa Alam. 

4. Wat is het mooiste huisrif om te snorkelen in Egypte?

Volgens ons is het mooiste huisrif te vinden bij Albatros Palace in Port Ghalib, Marsa Alam. Dit hotel ligt lekker dicht bij de haven en heeft een privéstrand waar het rif echt fenomenaal is. Na een ochtend vol snorkelen kun je heerlijk relaxen bij het zwembad of genieten van wat luxe in het wellnesscenter. De foto’s van dit huisrif zeggen al genoeg – het is echt een wauw-ervaring!

Een andere aanrader is het Arabella Azur Resort in Hurghada Dit knusse hotel, gebouwd in een prachtige Nubische stijl, ligt in een beschermde baai waar je via een trapje zo in het kristalheldere water duikt. En dan heb je ook nog het Arabia Azur Resort, waar je wakker wordt met uitzicht op een lagune, omringd door pastelkleurige huisjes en palmbomen. Hier kun je letterlijk vanuit je bed het water in rollen voor een snorkelsessie – het rif ligt direct voor de deur!

Misschien wil je wel eens verder kijken dan alleen hotels met een huisrif in Marsa Alam. Dan hebben we goed nieuws: check eens de top 10 hotels met huisrif in Hurghada! Stuk voor stuk geweldige hotels waar je zo het water in duikt en meteen tussen de kleurrijke vissen zwemt. Op deze pagina vind je bovendien waar je deze hotels het voordeligst kunt boeken. Zo ben je niet alleen verzekerd van een prachtige snorkelplek, maar ook van de beste deal!

Top 5 last minute vakanties

Opzoek naar een last minute vakantie in Marsa Alam? Bekijk hieronder dan de top 5 beste last minutes op dit moment:

Benieuwd naar meer last minute vakanties in Marsa Alam? Bekijk onze pagina en vergelijk alle aanbieders voor de beste prijs! 

Sunrise Anjum Resort in Marsa Alam bij de zwembaden met zicht op de zee

TIP: Sunrise Anjum Resort

Boek jouw snorkelvakantie via de voordeligste aanbieder!

Misschien ook leuk om te lezen