...

Veel gestelde vragen

Top 3 hotels Marsa Alam met huisrif

Algemene info & veelgestelde vragen over Marsa Alam

Marsa Alam is dé plek in Egypte voor een zonovergoten vakantie die voor iedereen wel iets te bieden heeft. Of je nu komt voor ontspanning, avontuur of iets daar tussenin, Marsa Alam heeft het allemaal. Op onze website hebben we de populairste vakantietypes voor je op een rijtje gezet, zodat jij de perfecte match vindt voor jouw droomvakantie. In dit artikel vind je de belangrijkste reistips en info die je nodig hebt voor een zorgeloze trip naar dit prachtige stukje Egypte.

De meest gestelde vragen over Marsa Alam op een rijtje!

Wat zijn de goedkoopste reisaanbieders per aantal personen?

Als je een tripje naar Marsa Alam op de planning hebt staan, wil je natuurlijk niet onnodig teveel betalen. De prijs die je voor je vakantie betaalt, hangt af van dingen als het hotel, de reisdata en met hoeveel mensen je gaat. Geen zorgen, want met aanbieders als De Vakantiediscounter, D-Reizen en Prijsvrij zit je vaak wel goed voor de beste deals!

Wat is het aanbod in Marsa Alam per reisaanbieder?

In het onderstaande overzicht vind je de beste reisdeals naar Marsa Alam, speciaal voor het aantal personen waarmee je op vakantie gaat. Kies het aantal personen en ontdek meteen de voordeligste aanbiedingen van de beste reisorganisaties! Ga je met de kids op vakantie? Bekijk dan zeker onze pagina met de top 10 kindvriendelijke hotels

Wat zijn de beste en meest populaire hotels van Marsa alam?

Het kan best lastig zijn om het perfecte hotel te vinden dat echt bij je past. Daarom hebben wij een pagina gemaakt waarin we de 50 populairste hotels en resorts van Marsa Alam voor je op een rijtje hebben gezet inclusief handige filters om snel jouw ideale accommodatie te vinden. Neem een kijkje in het artikel of check hieronder een kleine selectie van favorieten in Marsa Alam. » Top 50 meest populaire hotels & resorts van Marsa Alam

Waar staat Marsa alam bekend om?

Marsa Alam is dé plek voor zonaanbidders en strandliefhebbers! De stranden zijn schitterend en elk jaar rollen talloze vakantiegangers hier hun handdoek uit. Maar de echte magie van Marsa Alam zit onder het wateroppervlak. De Rode Zee is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Denk aan kleurrijke koraalriffen en zwermen exotische vissen die je letterlijk omringen. Of je nu een doorgewinterde onderwaterfan bent of gewoon nieuwsgierig, Marsa Alam gaat je zeker niet teleurstellen. Wil je alle tips en tricks over deze leuke stad weten? Check dan ons volledige artikel over Marsa Alam!

Waar kun je het beste snorkelen in Marsa Alam?

Als je op zoek bent naar de perfecte plek om te snorkelen in Egypte, dan moet je zeker naar Marsa Alam. Dit kustplaatsje aan de Rode Zee is een waar paradijs voor snorkelliefhebbers. Maar wat kun jij precies verwachten? Kristalhelder water, kleurrijke koralen en een overvloed aan zeeleven die je gewoon van dichtbij kunt bekijken. Het is alsof je in een gigantisch aquarium zwemt. Een van de topplaatsen die je echt niet wilt missen is Abu Dabbab Bay. Dit is dé plek waar je niet alleen enorme zeeschildpadden kunt spotten, maar ook zeekoeien!

Als je wat meer avontuur zoekt, is Elphinstone Reef waar je moet zijn. Dit rif is spectaculair en beroemd om zijn grote bewoners – zoals haaien. Ja, je leest het goed, haaien! Maar geen paniek, het is veilig en belooft bovendien een geweldige ervaring te worden. PS: Let wel op de stromingen hier, want die kunnen soms best pittig zijn.

Ben je meer van de relaxte snorkelervaringen? Marsa Mubarak is een rustige baai waar je in alle rust kunt snorkelen tussen kleurrijke vissen en schildpadden. En dan is er nog Dolphin House, ook wel Sha’ab Samadai genoemd. Dit hoefijzervormige rif is de thuisbasis van een groep dolfijnen. Natuurlijk kan niemand je beloven dat ze er zijn als jij komt, maar het rif zelf is al de moeite waard. En wie weet, misschien kom je ze toch wel tegen! Check ook even onze pagina over snorkelen in Marsa Alam voor meer tips!

Top 5 Marsa Alam hotels met huisrif

Droom je van een snorkel- en duikavontuur? Verblijf dan in één van de top 5 hotels in Marsa Alam met eigen huisrif:

Toch liever in het populaire Hurghada verblijven? Kies dan voor een Hurghada hotel met huisrif!

Marsa Alam hotel met huisrif

TIP: Albatros Palace Port Ghalib

Is Marsa Alam veilig?

Marsa Alam is een heerlijke en veilige vakantiebestemming in Egypte die elk jaar door duizenden Nederlanders wordt bezocht. De resorts in Egypte, en dus ook in Marsa Alam, zijn tegenwoordig goed beveiligd, dus je kunt met een gerust hart van je vakantie genieten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een positief reisadvies gegeven voor Marsa Alam en ook voor andere populaire plekken zoals Aswan en Luxor. De risicogebieden liggen ver van deze steden, dus je hoeft je absoluut geen zorgen te maken over je veiligheid. Relax, en geniet van je welverdiende vakantie!

Hoe is het klimaat in Marsa Alam?

Marsa Alam is een van de warmste badplaatsen van Egypte, en dat is te danken aan de zuidelijke ligging. Het weer hier is typisch voor een woestijnklimaat: de zon schijnt bijna altijd en regen is een zeldzaamheid. In de zomer, van mei tot september, lopen de temperaturen vaak op tot boven de 35°C. Maar zelfs op de heetste dagen zorgt een lekker briesje vanaf de zee voor wat verkoeling – dat voelt stiekem toch best fijn aan!
Het zeewater hier is heerlijk warm en kan in de zomer wel 29°C bereiken. Ideaal voor een duik of om lekker te snorkelen tussen de kleurrijke koraalriffen.

Het lijkt net alsof je in een tropisch aquarium terechtkomt! Als je meer houdt van milder weer, is de winter een goede optie. Van december tot februari schommelen de temperaturen overdag tussen de 20°C en 25°C, nog steeds lekker warm dus. ’s Avonds koelt het wel af tot een graad of 10, dus een lichte jas is geen overbodige luxe. Perfect als je niet zo van die bloedhete zomerdagen houdt.

De beste tijd om Marsa Alam te bezoeken? Dat is waarschijnlijk de lente of herfst. Dan geniet je van heerlijk aangename temperaturen tussen de 25°C en 30°C, precies goed. Niet te heet, niet te koel, maar precies goed voor een ontspannen vakantie. Wil je nou ook de beste en meest voordelige hotels per maand weten? Bekijk dan ons artikel over beste reistijd & weer in Marsa Alam!

Is er een piramide in Marsa Alam?

In Marsa Alam zelf vind je helaas geen piramides. Die wereldberoemde bouwwerken, zoals de piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos, staan namelijk in Gizeh, vlakbij Caïro. Dat is best een stukje rijden vanaf Marsa Alam. Belangrijk om te weten: er worden genoeg excursies aangeboden vanuit Marsa Alam naar deze indrukwekkende plekken. Dus als je zin hebt om een dagje ondergedompeld te worden in de Egyptische geschiedenis, kun je makkelijk een tour boeken! Neem zeker eens een kijkje op onze “wat te doen in Marsa Alam” pagina met een top 10 van activiteiten en uitstapjes!

Top 5 familiehotels in Marsa Alam

Met de kids op vakantie? Leuk! Dan raden we aan om uit de top 5 leukste kinderhotels in Marsa Alam te kiezen:

Benieuwd naar meer leuke en kindvriendelijke resorts? Bekijk dan ook onze volledige top 10 familiehotels in Marsa Alam. Ook zie je per hotel waar je deze zo goedkoop mogelijk kunt boeken!

Pickalbatros Sea World Resort in Marsa Alam drone overview van het hele park

TIP: Pickalbatros Sea World Resort

Wat is beste reistijd voor een vakantie in Marsa Alam?

Als je vooral bezig bent met het weer, dan is de beste tijd om Egypte te bezoeken in de herfst, winter of vroege lente (van oktober tot april). Terwijl de temperaturen in Nederland zakken, geniet je in Egypte van heerlijk aangenaam weer. Houd er wel rekening mee dat de prijzen in december en januari vaak wat hoger liggen, omdat dit één van de drukste maanden van het jaar zijn.

Tijdens deze periode zijn accommodaties en tours door het hele land meestal wat duurder. In de zomer kan het in Egypte flink heet worden, maar dat betekent ook dat reisorganisaties vaak aantrekkelijke kortingen geven voor zomervakanties. Een trip naar Marsa Alam kan in de zomer ook nog steeds prima zijn, dankzij de koele bries van de Rode Zee. Check ook ons artikel over de beste reistijd voor Marsa Alam!

Heb je een visum nodig voor Egypte?

Ja, je hebt een visum nodig voor Egypte. Dit geldt voor iedereen met een Nederlands of Belgisch paspoort, en ja, ook voor de kids! Zorg er ook voor dat je paspoort nog minstens 8 maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Ga je naar het zonnige Marsa Alam? Dan is dit visum dus ook voor jou een must.

Heb je vaccinaties nodig voor een bezoek aan Marsa Alam?

Als je binnen 7 dagen na een bezoek aan een land waar gele koorts voorkomt naar Egypte reist, is het verplicht om een vaccinatie tegen gele koorts te halen. Deze ziekte komt voor in bepaalde delen van Afrika en Zuid-Amerika. Goed nieuws: als je vanuit Nederland naar Egypte reist, hoef je je hier geen zorgen over te maken, want de gele koorts komt daar niet voor en de vaccinatie is dus niet verplicht. Dit is de enige verplichte vaccinatie, maar er zijn wel een paar andere die worden aangeraden:

  • DTP-vaccinatie (tegen Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A-vaccinatie (tegen geelzucht)

Voor meer info over vaccinaties kun je altijd even checken bij de GGD-website. Zo ga je goed voorbereid op pad voor je reis naar bijvoorbeeld Marsa Alam!

Kun je water drinken uit de kraan?

In Nederland zijn we gewend aan heerlijk schoon kraanwater, maar helaas geldt dat niet overal ter wereld. In Egypte vandaag de dag, is het kraanwater niet van dezelfde kwaliteit als thuis. Daarom raden we af om in Marsa Alam kraanwater te drinken. Let ook goed op met ijsblokjes en producten zoals salades en groenten, die mogelijk met kraanwater zijn gewassen. Better safe than sorry!

Is het leven in Marsa Alam duur?

Het leven in Egypte is best divers als het op kosten aankomt. Voor de dagelijkse dingen zoals eten en drinken ben je vaak lekker goedkoop uit. Maar als toerist merk je vooral in het hoogseizoen dat tours en uitstapjes wat prijzig kunnen zijn. Een klein weetje: onderhandelen is hier heel normaal! Of je nu op een lokaal marktje staat of een taxi neemt, het is altijd slim om je beste onderhandelingkunst uit de kast te halen en niet zomaar de eerste prijs te slikken. In Marsa Alam geldt dat trouwens net zo goed!

Wat is de valuta waarmee betaald wordt in Marsa Alam?

In Marsa Alam betaal je met het Egyptische pond.

Top 5 last minute vakanties

Opzoek naar een last minute vakantie in Marsa Alam? Bekijk hieronder dan de top 5 beste last minutes op dit moment:

Benieuwd naar meer last minute vakanties in Marsa Alam? Bekijk onze pagina en vergelijk alle aanbieders voor de beste prijs! 

Sunrise Anjum Resort in Marsa Alam bij de zwembaden met zicht op de zee

TIP: Sunrise Anjum Resort

Pinnen in Marsa Alam

Wist je dat je bij het pinnen in Marsa Alam ongemerkt extra kosten kunt maken? Maar geen zorgen, het is makkelijk te voorkomen! Kies simpelweg voor de Engelse taal bij de pinautomaat. Nadat je op ‘withdrawal’ hebt geklikt, selecteer je ‘without conversion’ (linksonder op het scherm). Kies je voor ‘with conversion’, dan krijg je minder Egyptische ponden dan waar je eigenlijk recht op hebt, omdat je dan extra commissie betaalt aan de bank. Met deze simpele tip hou je meer geld over voor de leuke dingen!

Wat is de taal die wordt gesproken in Marsa Alam?

In Egypte is Arabisch de officiële taal, daarnaast wordt er ook nog Egyptisch en Soedanees gesproken. Op plaatsen waar het toeristisch is, wordt er veel Engels en Frans gesproken.

Hoelang is het vliegen naar Marsa Alam?

Vanaf Amsterdam ben je in zo’n 5 uurtjes vliegen in Marsa Alam.

Hoe kom ik van het vliegveld naar mijn hotel?

Het vliegveld van Marsa Alam ligt op zo’n 60 minuten rijden van de stad zelf. Boek je een trip met bekende aanbieders zoals TUI, Corendon, Sunweb of de Vakantiediscounter? Dan zit de shuttle meestal gewoon bij je reis inbegrepen. Is dat niet zo? Geen stress, je kunt makkelijk een taxi regelen door een chauffeur aan te spreken zodra je aankomt op het vliegveld.

Is Marsa Alam de moeite waard?

Ja, Marsa Alam is absoluut de moeite waard! Deze populaire badplaats aan de Rode Zee heeft echt alles in huis om je vakantie onvergetelijk te maken. Met een breed aanbod aan hotels, van budgetvriendelijk tot superluxe, is er voor iedereen wat wils. De onderwaterwereld hier is echt schitterend, dus duikers en snorkelaars zitten goed. Bovendien heeft Marsa Alam een relaxte sfeer die perfect is voor wie even wil ontsnappen aan de drukte. Of je nu komt voor het strand, cultuur of avontuur – Marsa Alam biedt je alles voor een topvakantie!

Is Marsa Alam leuk?

Marsa Alam is echt zo’n bestemming waar je blij van wordt als je houdt van zon, zee en strand. Deze badplaats aan de Rode Zee trekt je meteen aan met z’n luxe all-in hotels, waar je niet meteen je spaarrekening voor hoeft leeg te trekken. Het weer is er altijd top, dus zon gegarandeerd! Voor duikfans is het helemaal een droom, want je vindt hier enkele van de mooiste duikspots ter wereld. En ben je een dagje toe aan iets anders? Geen zorgen, er zijn genoeg toffe uitstapjes om te doen!

Wat is de watertemperatuur in Marsa Alam?

In Marsa Alam kun je het hele jaar door genieten van heerlijk warm water. In de winter is de Rode Zee ongeveer 21 graden, perfect om nog steeds een duik te nemen. In de zomer loopt dat zelfs op tot 29 graden, alsof je in een warm bad stapt! Of je nu komt snorkelen of gewoon lekker wilt dobberen, het water is altijd super uitnodigend.

Misschien ook leuk om te lezen