...

Beste reistijd & weer

Top 3 hotels in Marsa Alam

Tips voor beste reistijd en weer Marsa alam per maand

Op deze pagina geven we antwoord op misschien wel de meest gestelde vraag voor jouw vakantie naar een van de hotspots van Egypte: wanneer is de beste reistijd voor Marsa Alam als je het weer bekijkt? Het fijne aan Marsa Alam is dat je hier het hele jaar door kunt genieten van de zon, dankzij de heerlijke temperaturen. Maar welke maanden passen nou het beste bij jouw ideale vakantie? Verderop op de pagina ontdek je ook wanneer het drukker of juist lekker rustig is, welke accommodaties in welke maand het beste bij je passen en nog veel meer handige tips. Veel plezier met lezen!

Laten we eens beginnen met de beste reistijden: van april tot juni en van september tot februari. In deze maanden is het lekker warm en zonnig, maar nog prima uit te houden. Perfect dus om te relaxen op het strand of een duik te nemen in de zee, waar het water met zo’n 29°C ideaal is voor eindeloos snorkelen en zwemmen. Voor duikliefhebbers zijn dit dé maanden om de kleurrijke onderwaterwereld van Marsa Alam te ontdekken. Kleine tip: juli en augustus zijn ook opties, vooral als je houdt van wat extra warmte of vastzit aan de schoolvakanties. Houd er wel rekening mee dat het dan behoorlijk warm kan worden en het drukker is met toeristen. Misschien niet de beste tijd voor als je op zoek bent naar rust, maar zeker goed te doen voor een zonnige gezinsvakantie!

Ben je benieuwd naar de mooiste hotels of tofste resorts in Marsa Alam? Check dan zeker deze pagina’s voor handige tips, slimme filters en de beste deals. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor jouw all inclusive naar Marsa Alam!

De drukste en minst drukke maanden

Als je op zoek bent naar de gezelligheid van Marsa Alam, dan is juli dé maand voor de grootste drukte, met januari en maart als goede tweede en derde. Hotels en vluchten zijn in deze periode vaak aan de prijzige kant, maar als je slim boekt, kun je nog best wat besparen. Ben je meer van de rustige vibes? Dan is november jouw maand. Het is dan lekker rustig, de prijzen gaan omlaag, en je hebt de stranden bijna voor jezelf – ideaal voor stelletjes die van een relaxte vakantie willen genieten zonder hordes toeristen. Plus, er zijn vaak toffe aanbiedingen te vinden!

Marsa Alam het weer per maand

Weer Marsa Alam januari & temperatuur

In januari geniet je van heerlijk fris weer, met overdag een fijne 23°C en ’s avonds tot zo’n 17°C. Je kunt elke dag rekenen op zo’n negen uur zon en grappig genoeg is regen zeldzaam. Ook fijn: de prijzen voor een nachtje weg zijn wat vriendelijker voor je portemonnee. Het is de perfecte maand om eropuit te gaan zonder dat je last hebt van de hitte. Zo kun je zonder te smelten de piramides of de Vallei der Koningen bewonderen.

Oh, en nog een leuke tip: veel hotels en resorts hebben verwarmde zwembaden, dus zwemmen kan prima in januari! Het zeewater is wat fris, dus een duik in het zwembad is dan wel zo lekker. We hebben alvast de vijf beste accommodaties met een mooi prijsje voor januari voor je op een rij gezet:

Pickalbatros Sea World Resort in Marsa Alam drone overview van het hele park

TIP: Sea World Resort

Top 5 hotels & resorts januari

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in januari? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Weer Marsa Alam februari & temperatuur

In februari is het in Marsa Alam heerlijk vertoeven met overdag een lekkere 24°C en ’s nachts een fijne 15°C. De zon laat zich zo’n tien uur per dag zien en regen? Dat is hier een zeldzaamheid. De Rode Zee blijft verleidelijk met een watertemperatuur van 22°C, al kan de wind in februari het soms nog wat fris maken. Geen zorgen, veel hotels hebben verwarmde zwembaden!

En het mooie is: de prijzen in februari zijn super aantrekkelijk. Het is buiten het hoogseizoen, dus vluchten en resorts zijn een stuk voordeliger dan in de zomer. Perfect dus als je op zoek bent naar een betaalbare getaway naar Marsa Alam. Je geniet van het heerlijke weer én van minder toeristen bij de bezienswaardigheden. Win-win!

Top 5 hotels & resorts februari

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in februari? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Brayka Bay in Marsa Alam de zwembaden vanaf bovenaf

TIP: Royal Brayka Resort

Weer Marsa Alam maart & temperatuur

Maart is echt een topmaand om Marsa Alam te bezoeken, vooral als je niet zo van die extreme hitte houdt. Overdag is het zo’n 25°C, heerlijk warm dus en ’s avonds zakt het naar een fijne 19°C. Met zo’n 11 uur zon per dag heb je alle tijd om lekker op pad te gaan. Regen? Daar hoef je je in maart geen zorgen over te maken, want die valt er gewoon niet. De zee is met 22°C iets frisser dan in de zomer, maar nog steeds lekker genoeg voor een duik. En ook nu geldt weer; veel hotels en resorts hebben verwarmde zwembaden, dus voor een frisse duik zit je sowieso goed.

Ook fijn: het is nog niet zo druk als in het hoogseizoen, dus je hebt de mooie plekjes bijna voor jezelf. En je portemonnee? Die zal je ook dankbaar zijn, want de prijzen voor vluchten en accommodaties zijn in maart meestal wat voordeliger. Wij hebben alvast de leukste plekjes voor je uitgezocht, waar je zowel comfortabel als voordelig kunt verblijven:

Blend Elphistone Resort in Marsa Alam bij het strand

TIP: Blend Elphistone Resort

Top 5 hotels & resorts maart

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in maart? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Weer Marsa Alam april & temperatuur

In april zit je in Marsa Alam helemaal goed met heerlijke temperaturen van zo’n 28°C overdag en ’s avonds koelt het af naar een milde 22°C. Je kunt volop genieten van zo’n 10 uur zon per dag en wat betreft regen? Die kans is echt minimaal, met hooguit één regendag en slechts 3 mm neerslag in de hele maand. De zee is met haar 23°C ook perfect voor een frisse duik, snorkelen of een duikavontuur bij de prachtige koraalriffen.

April kan wel wat drukker zijn in Marsa Alam, vooral rond Pasen of tijdens schoolvakanties. Dit betekent dat prijzen voor hotels en vluchten vaak een stukje hoger liggen. TIP: Kun je buiten de vakanties om reizen? Doen! Dat scheelt je namelijk flink in de kosten. En vroeg boeken is altijd slim om nog een goede deal te scoren. We hebben alvast een paar toffe accommodaties voor je uitgezocht waar je in april heerlijk kunt verblijven:

Top 5 hotels & resorts april

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in april? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Sunrise Anjum Resort in Marsa Alam bij de zwembaden met zicht op de zee

TIP: SUNRISE Anjum Resort

Weer Marsa Alam mei & temperatuur

In mei laat Marsa Alam zich van haar zonnigste kant zien, met temperaturen die al flink richting de zomer gaan. Overdag is het heerlijk warm, met zo’n 31°C en zo’n 11 uur zonneschijn per dag. ’s Nachts koelt het af naar zo’n 23°C, dus je kunt ook ’s avonds nog fijn buiten zitten. Regen hoef je nauwelijks te verwachten, misschien dat er één dag een buitje valt, maar met slechts 1 mm regen blijft dat wel minimaal.

Mei is een populaire maand voor een vakantie naar Marsa Alam, omdat het weer dan al fantastisch is, maar de prijzen nog niet door het dak gaan. Het echte hoogseizoen begint pas in juni en loopt door tot augustus, wanneer zowel de vliegtickets als accommodaties een stuk duurder worden. In mei liggen de prijzen vaak net iets boven die van de wintermaanden, maar ze zijn nog steeds een stuk voordeliger dan in de zomer. Hieronder vind je onze top 5 accommodaties voor een fijne vakantie in mei!

Villagio resort pickalbatros in marsa alam

TIP: Pickalbatros Villaggio Resort

Top 5 hotels & resorts mei

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in mei? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Kies uit de best beoordeelde resorts!

Weer Marsa Alam juni & temperatuur

De temperaturen liggen rond de 32°C overdag en kunnen soms zelfs pieken naar 37°C, maar ’s avonds koelt het af tot een aangename 27°C. Regen? Vergeet het maar, daar doet Marsa Alam niet aan – klinkt goed toch? Met twaalf uur zon per dag is het dé maand om lekker een kleurtje op te doen. En ook het zeewater voelt met 26°C heerlijk aan. Juni is dus echt de perfecte maand voor een vakantie in Marsa Alam, of je nu wilt zwemmen, snorkelen of gewoon lekker wilt chillen op het strand. Kleine tip: neem luchtige kleding mee voor die zwoele zomeravonden.

Ook al is het warm, de avonden in Marsa Alam zijn heerlijk en veel resorts organiseren allerlei gezellige activiteiten om je dag relaxed af te sluiten. Wat betreft kosten, is juni een prima keuze voor een trip naar Marsa Alam, vooral vergeleken met de drukke maanden juli en augustus. Omdat de hitte in juni al wat toeneemt, blijven sommige toeristen liever weg. Dit betekent vaak lagere prijzen en minder drukte dan in het hoogseizoen. We hebben alvast de top vijf resorts voor je op een rij gezet, perfect voor een verblijf in juni – met oog op comfort en een fijne locatie.

Top 5 hotels & resorts juni

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in juni? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Steigenberger Coraya Beach in Marsa Alam de zwembaden van het resort

TIP: Steigenberger Coraya Beach (18+)

Weer Marsa Alam juli & temperatuur

Als je van zon houdt, is juli in Marsa Alam echt een schot in de roos. Overdag tikken de temperaturen gemakkelijk 38°C aan, en ’s nachts blijft het lekker warm met zo’n 28°C. Geen wolkje aan de lucht, alleen maar strakblauwe hemel en elke dag zo’n 13 uur zonneschijn. Regen? Vergeet het maar. En dan de zee… die nodigt uit met een watertemperatuur van rond de 27°C – perfect voor een lekkere duik in het heldere water van de Rode Zee.

Een handige tip: ondanks de hitte hebben veel resorts en hotels airconditioning en heerlijke zwembaden met uitzicht op zee, waar je even lekker kunt afkoelen. Juli is dankzij het topweer en de gegarandeerde zon heel populair onder toeristen, wat betekent dat de prijzen vaak omhoog schieten voor vliegtickets, hotels en activiteiten. Het kan daardoor een wat prijzigere maand zijn voor een vakantie in Marsa Alam. Maar niet direct opgeven, er zijn nog steeds mooie deals en pakketreizen te vinden die je vakantie wat voordelig kunnen maken. We hebben alvast een lijstje met vijf fantastische resorts voor juli voor je klaarstaan!

Jaz Solaya in Marsa Alam glijbanen overzicht van het waterpark

TIP: Jaz Solaya

Top 5 hotels & resorts juli

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in juli? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Weer Marsa Alam augustus & temperatuur

In augustus loopt de temperatuur in Marsa Alam vaak op tot zo’n 39°C, en zelfs ’s nachts blijft het warm met minima rond de 29°C. Met maar liefst twaalf uur zon per dag, bijna geen regen en een heerlijk warme zee van 28°C is dit dé perfecte tijd om te gaan duiken en snorkelen. Augustus is een populaire maand, wat betekent dat het soms wat prijziger kan zijn om naar Marsa Alam te reizen, maar er zijn gelukkig genoeg slimme manieren om geld te besparen.

Denk bijvoorbeeld aan vroeg boeken of het scoren van aantrekkelijke combideals. De prijzen zijn in deze periode vaak hoger omdat het in veel landen vakantietijd is, wat natuurlijk zorgt voor meer vraag naar vluchten en accommodaties. Om je een handje te helpen, hebben we 5 accommodaties uitgezocht die in augustus vaak mooie deals aanbieden, zodat je toch nog betaalbaar op vakantie kunt!

Top 5 hotels & resorts augustus

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in augustus? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Novotel Marsa Alam Beach Resort in Marsa Alam het zwembad overzicht op de zee

TIP: Novotel Beach Resort

Weer Marsa Alam september & temperatuur

Zelfs in september draait de zon nog op volle toeren in Marsa Alam. Overdag kan het kwik oplopen tot een tropische 37°C en ’s nachts blijft het heerlijk zwoel met temperaturen rond de 29°C. Regen? Daar doet men hier niet aan in deze periode, dus je kunt rekenen op droge dagen vol zon. Met maar liefst twaalf zonuren per dag heb je meer dan genoeg tijd om te snorkelen, zwemmen of duiken in het warme, kraakheldere water van de Rode Zee, dat dan rond de 28°C is. Heerlijk!

De prijzen liggen in september nog wat hoger, want het is immers nog steeds hoogseizoen. Vluchten en hotels zijn daardoor iets duurder dan in de rustigere maanden. Slim dus om je verblijf lekker op tijd te regelen, zo ben je verzekerd van een topplek zonder dat je de hoofdprijs betaalt. Hieronder vind je alvast vijf toffe opties voor een verblijf in het altijd zonnige Marsa Alam tijdens deze warme septembermaand:

Sataya Resort in Marsa Alam de glijbanen van het resort

TIP: Sataya Resort Marsa Alam

Top 5 hotels & resorts september

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in september? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Weer Marsa Alam oktober & temperatuur

In oktober kun je in Marsa Alam nog steeds volop genieten van heerlijk warm weer. Overdag schiet het kwik nog op tot zo’n 31°C, en zelfs ’s nachts blijft het lekker warm met minimaal 25°C. Met maar liefst tien zonuren per dag en geen druppel regen in zicht, is dit dé tijd voor een zonvakantie. En dan hebben we het nog niet eens over de zee: met een watertemperatuur van 27°C is een frisse duik altijd verleidelijk!

Hoewel de zomer vaak wat drukker is door de schoolvakanties, blijft oktober een bruisende periode om Marsa Alam te bezoeken. Vergeet niet dat rond de herfstvakantie de prijzen vaak weer stijgen. Check hieronder de populairste hotels voor jouw hotel in oktober:

Top 5 hotels & resorts oktober

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in oktober? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Iberotel Costa Mares in Marsa Alam het overzicht van de zwembaden van boven

TIP: Iberotel Costa Mares

Weer Marsa Alam november & temperatuur

In november is Marsa Alam dé plek als je even wilt ontsnappen aan de kou in Nederland en zin hebt in wat Egyptische zon. Overdag is het er heerlijk warm met temperaturen rond de 27°C, perfect voor lange, zonnige dagen. ’s Avonds koelt het lekker af naar zo’n 18,5°C, ideaal voor een relaxte avond buiten. Je kunt ook rekenen op zo’n negen uur zon per dag, wat betekent dat je meer dan genoeg tijd hebt om lekker op het strand te liggen of een frisse duik te nemen in de zee, die een aangename 26°C is.

Regen? Daar hoef je je in deze tijd van het jaar totaal geen zorgen over te maken, met een neerslag van 0 mm is het altijd droog. En qua kosten zit je in november ook goed, want het is buiten het hoogseizoen. Dat betekent dat de prijzen voor accommodaties en vluchten lekker dalen na de drukte van de zomer. We hebben alvast de vijf beste plekjes voor je gevonden die in november lekker betaalbaar zijn:

Pickalbatros Sea World Resort in Marsa Alam de zwembaden met zicht naar de zee

TIP: Sea World Resort

Top 5 hotels & resorts november

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in november? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Weer Marsa Alam december & temperatuur

In december is het nog steeds heerlijk zonnig en de temperaturen zijn perfect voor een winterbreak. Overdag wordt het regelmatig zo’n 26°C en ’s nachts koelt het af naar een aangename 15°C. Regen? Daar hoef je je in deze tijd van het jaar eigenlijk geen zorgen over te maken. Het is droog en de zon laat zich volop zien, met zo’n 9 uur zonneschijn per dag. Ideaal dus voor leuke uitstapjes, zoals een bezoek aan de indrukwekkende Vallei der Koningen.

En als je van snorkelen of duiken houdt, dan zit je goed, want de zee is lekker warm met een temperatuur van ongeveer 24°C.Hoewel december een wat duurdere maand kan zijn, vooral rond de feestdagen door de populariteit van zonnige bestemmingen, zijn er toch nog goede deals te scoren. We hebben alvast een top vijf van resorts in Marsa Alam voor je verzameld die perfect zijn voor een decembervakantie:

Top 5 hotels & resorts december

Voordelig een vakantie boeken naar Marsa Alam in december? Check hieronder de top 5 hotels & resorts:

Jaz dar El Madina in Marsa Alam de glijbanen van het resort

TIP: Jaz Dar El Madina

Marsa Alam boek je het meest voordelig via:

Klimaat Marsa Alam

Marsa Alam is één van de warmste badplaatsen van Egypte, dit komt natuurlijk door de zuidelijke ligging. Het klimaat is typisch voor een woestijngebied, wat betekent dat de zon bijna altijd schijnt en regen een zeldzaamheid is. In de zomer, van mei tot september, stijgen de temperaturen regelmatig tot boven de 35°C. Zelfs op de heetste dagen waait er vaak een lichte bries vanaf de zee in dit gebied, wat voor enige verkoeling zorgt… best lekker! Het warme zeewater, dat kan oplopen tot 29°C, maakt het perfect voor snorkelen en duiken in de prachtige koraalriffen.

In de winter, van december tot februari, is het weer milder maar nog steeds aangenaam warm, met temperaturen die overdag schommelen tussen de 20°C en 25°C. ’s Avonds kan het wat frisser worden, rond de 10°C, waardoor een lichte jas handig kan zijn. Ben je niet zo van de extreme hitte? Dan is dit een fijne periode om een vakantie te boeken naar Marsa Alam! Vooral in de lente en de herfst biedt Marsa Alam het beste van beide werelden: niet te heet, niet te koel, met temperaturen tussen de 25°C en 30°C.

14 daagse weersverwachting Marsa Alam

Voor een actuele 14-daagse weersverwachting in Marsa Alam raden we je aan om even te kijken op sites zoals Weeronline en Weerplaza. Hier vind je niet alleen de temperatuur, maar ook info over regen, windrichting, windsnelheid en soms zelfs de UV-index en luchtvochtigheid. Vooral de eerste paar dagen van zo’n lange termijn voorspelling zijn vaak best accuraat.

Hoe verder je vooruitkijkt, hoe minder betrouwbaar het natuurlijk wordt, maar het geeft je wel een goed beeld van wat je kunt verwachten. Handig toch? Vooral als je nog niet weet welke outfits je moet inpakken of twijfelt of die snorkeltrip wel een goed idee is.

Hoe accuraat is een 14-daagse weersverwachting?

Weersvoorspellingen zijn een beetje zoals koffiedik kijken – hoe verder vooruit je kijkt, hoe waziger het wordt! Voor de eerste 3 tot 5 dagen van een 14-daagse voorspelling kun je meestal prima op de informatie vertrouwen. Daarna wordt het wat meer gokken, maar je kunt vaak wel trends en patronen spotten die handig zijn om je reis naar Marsa Alam een beetje te plannen. 

Op basis van 14 daagse weersverwachting een vakantie boeken

Heb je zoiets van: “Ik wil nú weg!”? Geen zorgen, check gewoon even de last-minute pagina op marsa-alam-vakantie.nl Daar vind je alle last-minute vakantiedeals naar Marsa Alam, compleet met handige tips voor je trip.

Oh, en een snelle check van de weersvoorspelling is altijd slim voordat je boekt. Zo ben je helemaal voorbereid op je vakantie naar Marsa Alam, welk weer je ook te wachten staat!

25 daagse weersverwachting Marsa Alam

Naast de gebruikelijke 14-daagse weersvoorspelling, kun je op websites zoals Weeronline en Weerplaza ook verder vooruitkijken, soms wel tot 25 dagen! Deze langere termijn voorspellingen geven je een globaal beeld van wat je kunt verwachten qua temperatuur, regen, wind en andere weerfactoren. Ideaal als je je vakantie naar Marsa Alam lekker op tijd wilt plannen!

Hoe betrouwbaar zijn deze lange termijn voorspellingen?

Goede vraag! Lange termijn weersvoorspellingen kunnen je een goed beeld geven van de algemene trends, maar het is wel goed om in je achterhoofd te houden dat hoe verder je vooruit kijkt, hoe minder nauwkeurig ze vaak worden.

Voor de eerste week kun je meestal redelijk op de voorspellingen vertrouwen. Daarna wordt het meer een indicatie en kan er nog wat veranderen, zeker dichter bij de datum. Gelukkig is het weer in Marsa Alam meestal lekker stabiel, dus je zult waarschijnlijk niet snel voor onverwachte verrassingen komen te staan. Check vooral even de maandelijkse temperatuur en het actuele weer hierboven. Succes!

Misschien ook leuk om te lezen